Deel dit artikel
-

Amazons Fire Phone herkent ‘honderd miljoen objecten’ in seconden

Amazon heeft zojuist zijn eerste smartphone Fire Phone aangekondigd voor de Amerikaanse markt. Net als de eerder gelanceerde FireTV biedt het toestel toegang tot zijn bestaande diensten als Amazon Music en Prime. Meest bijzondere eigenschap: het toestel herkent de meest uiteenlopende objecten ‘in seconden’.

De smartphone heeft een 4,7 inch IPC LCD HD scherm met (stevig) Gorilla-glas aan de voor- en achterkant, is uitgerust met een 2,2 Ghz processor en heeft 2 GB geheugen aan boord. Apps van bekende diensten als Netflix, HBO Go en ESPN worden meegeleverd.

Het belangrijkste onderdeel is de camera die toegang geeft tot ‘onbeperkte cloudopslag’. Een speciaal programma Firefly, dat ‘honderd miljoen objecten herkent’, kan worden gebruikt voor het scannen van QR en barcodes, maar het kan ook audio van radio en televisie herkennen, net zoals Shazam. Zelfs (bekende) schilderijen kunnen via de camera worden geïdentificeerd. Voor Firefly wordt een ontwikkelpakket ter beschikking gesteld.

Met de camera zijn ook 3D opnamen te maken die zonder bril kunnen worden bekeken door de camera ietwat te draaien. Ook stadskaarten zijn in 3D weer te geven. CEO Jeff Bezos demonstreerde dat aan de hand van de kaart van Manhattan. Voor deze Dynamic Perspective toepassing is ook een ontwikkelpakket beschikbaar.

De aankondiging vanavond kwam niet echt meer als een verrassing. Het nieuws was al grotendeels uitgelekt, inclusief de 3D interface. Amazon heeft tot nu toe eigen eReaders, tablets en een internet televisie uitgebracht, dus het enige dat nog ontbrak was een smartphone.

De man achter de smartphone is Dave Limp, die sinds april de hardwaredivisie leidt. Tot 2010 werkte hij voor Limbo, een bedrijf gespecialiseerd in mobiele entertainment.

De kritieken zijn nergens echt juichend. Veel toeters en bellen, maar geen van allen onmisbaar, zo luidt het oordeel. ‘Amazon had andere Android fabrikanten pijn kunnen doen, maar dat heeft het niet gedaan.’

De Fire Phone wordt voorlopig alleen via AT&T aangeboden voor 199 dollar in combinatie met een tweejarig abonnement. Buiten de VS wordt het verhaal lastig. Amazon is veel te versnipperd aanwezig in Europa om zijn nieuwe toestel echt te promoten. Bovendien is de smartphone gekoppeld aan de Prime dienst die niet overal beschikbaar is.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond