Deel dit artikel
-

Amazon lanceert Fire TV

Amazon heeft zojuist als verwacht een concurrent voor Apple TV gelanceerd, onder de naam Fire TV. Die kan ook worden gebruikt voor het spelen van games.

Het kastje is ongeveer even groot als Apple TV en heeft een quad core-processor aan boord, naast 2 GB aan RAM. Fire TV zou drie keer sneller moeten zijn dan bestaande oplossingen.

Via Fire TV worden onder meer diensten als Amazon Video, Hulu Plus, ESPN, Showtime, MLB, Vimeo, TED, Disney, YouTube en Netflix aangeboden. Er zijn daarnaast tweehonderdduizend filmtitels te huren. Amazon bood al een volledig filmprogramma aan via Amazon Prime.

Daarnaast kunnen ook games worden gespeeld. Amazon mikt op gebruikers die zich geen Xbox of PlayStation kunnen veroorloven. Amazon zegt overeenkomsten te hebben met Sega, EA en Disney. Amazon levert er ook controller bij (voor een meerprijs). Games kosten 1,85 dollar per stuk. Amazon zal ook zelf games ontwikkelen, ook voor zijn Kindle-tablets. Een eerste shooter Sev Zero is ontwikkeld door Amazon Games Studio’s.

Volgens Amazon zijn huidige tv-oplossingen zoals Apple TV en Roku TV verre van ideaal, zo moet vaak letter voor letter de gezochte titel van een programma worden opgezocht met de afstandsbediening. Met Amazon Fire TV kan via de stem worden gezocht.

Met de komst van Amazon Fire TV begint de markt voor streamingdiensten behoorlijk vol te worden. Google heeft recentelijk Chromecast uitgerold in Europa en Apple komt binnenkort vermoedelijk met een opvolger van Apple TV. De Fire TV lijkt vooral bedreigend voor Roku TV, een Amerikaans bedrijf dat nog niet zo lang geleden in Engeland is neergestreken.

Amazon had Fire TV aanvankelijk al voor de kerst willen lanceren. De dienst zal voorlopig alleen in de VS verkrijgbaar zijn voor 99 dollar.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond