Deel dit artikel
-

Amazon lanceert mobiele betalingsdienst

Amazon heeft een set API’s gelanceerd waarmee ontwikkelaars mobiele betalingsoplossingen kunnen aanbieden in mobiele websites en applicaties. Gebruikers kunnen onder meer op deze sites en in deze applicatie afrekenen met hun credit card die gekoppeld is aan hun Amazon-account.

Het eerste partnership is al rond. Handmark, een ontwikkelaar van mobiele applicaties en diensten voor verschillende platforms, hapte toe en integreert de nieuwe betalingsoplossing in zijn diverse online contentwinkels. Gebruikers kunnen hier inloggen met hun gebruikersnaam en wachtwoord dat bekend is bij Amazon en vervolgens afrekenen. Amazon spreekt zelf van ‘tientallen miljoenen’ gebruikers die een account hebben.

Tijdens het winkelen klikt de klant op een mobiele site of applicatie de knop ‘Betalen met Amazon‘ aan en wordt doorgesluisd naar een mobiele site die wordt gehost door Amazon Payments. Op dit moment kan de gebruiker kiezen uit de verschillende manieren om te betalen zoals die aanwezig zijn op Amazon.com. Na betaling keert de koper terug op de plek waar de gekochte download te vinden is.

De dienst van Amazon gebruikt dezelfde infrastructuur als die van de Amazon Payments, waarmee gebruikers aankopen doen bij derde partijen via ‘gewone’ websites. Bij deze dienst wordt, net als bij Google Checkout, Paypal Merchant Services en, in Nederland iDeal, het betaalsysteem niet volledig in de site van de winkelier geïntegreerd. Klanten die bij een aangesloten webwinkel artikelen kopen, worden tijdens het betalingsproces omgeleid van de webwinkel naar Amazon.com. Amazon int het geld uit naam van de webwinkelier en stort het geld op gezette momenten op de bankrekening van de ondernemer.

Foto: faceme (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond