Deel dit artikel
-

Amazon lanceert Prime in Nederland

E-commercegigant Amazon doet een gooi naar de Nederlandse markt en lanceert daarom Prime, de abonneedienst met onder meer gratis bezorging, gratis videostreaming en Twitch Prime.

Zojuist heeft is Amazon Prime gelanceerd voor Nederland, Vlaanderen en Luxemburg. Dat kost vier euro per maand of 49 euro per jaar en omvat next day delivery voor een miljoen van de populairste product op de Nederlandstalige markt. Nog een miljoen producten kan binnen twee dagen worden bezorgd. De magazijnen staan in Duitsland.

Belangstellenden zullen zien dat ze nog steeds op een vertaalde versie van de Duitse Amazon-site terecht komen. Het Duitse assortiment is nu eenmaal het grootste en de infrastructuur is daar tot in de puntjes geregeld. Daarom, zo legde een vertegenwoordiger van het bedrijf gisteren aan Emerce uit, wordt gewerkt vanuit de vertaalde site.

Sinds gisteren is het ook mogelijk om op Amazon.de te betalen met iDEAL.

Abonnees van Prime krijgen behalve het Netflix-achtige Prime Video ook toegang tot Prime Exclusive-items, vroegtijdige toegang tot Prime Lightning Deals, toegang tot Prime Day, een wereldwijd ééndaags online shopevenement dat exclusief toegankelijk is voor Prime-leden, Twitch Prime – een premium game-ervaring op Twitch, het social videoplatform en -community voor de videogamecultuur, onbeperkte foto-opslag op Prime Photo en gratis cloudopslag tot vijf gigabyte.

Anders dan in bijvoorbeeld Duitsland zit in het Nederlandse abonnement geen onbeperkt digitaal lezen, onbeperkt muziek luisteren en geen online radio streaming. De vertegenwoordiger zegt dat er vanaf nu actief wordt gewerkt aan het uitbreiden van de lokale propositie.

Prime is beschikbaar op dertien markten, waaronder vijf Europese landen. In Amerika wordt de dienst sinds 2005 geleverd en heeft Amazon zelfs eigen vliegtuigen. Afgelopen jaar schreven tientallen miljoenen consumenten zich in als abonnee. Exacte getallen noemt Amazon niet, ook niet bij de presentaties van de kwartaalcijfers.

Wat de marketing van Prime in Nederland betreft neemt Amazon een passieve houding in. Zelfs met de feestdagen voor de deur zullen er geen extra reclamecampagnes worden opgetuigd om het abonnement groots te promoten.

Uit een inventarisatie door Emerce vorige week werd duidelijk dat Amazon niet naar Nederland kómt maar hier al een stevige positie heeft. Het staat op plek 28 op de lijst van websites met het grootste bereik en op plek zes van de Twinkle 100 met een geschatte jaaromzet van 250 miljoen euro.

Deel dit bericht

5 Reacties

Nils

“Dat kost vier euro per maand of 49 euro per jaar.”

Dat geen lastige keuze…

Rob - Routeselector

Haha, bijzondere prijsstelling inderdaad!

Remco

Van de Amazon website: ‘Amazon Prime kost tot 31-03-2018 slechts EUR 3,99 per maand. Daarna kost Prime EUR 5,99 per maand. Opzeggen kan altijd.’
De maandprijs betreft dus een promotie en vanaf april 2018 zal het jaarabonnement relatief goedkoper zijn.

Robin

Zodra Amazon Prime Music beschikbaar is in de Nederlandse iOS App Store ga ik zeker een proefabonnement aan. Voor die 4 euro per maand is het aanbod van prime music (al betreft het een veel beperktere catalogus met ongeveer 2 miljoen nummers dan Spotify of Deezer), video, reading, photo en snelle gratis bezorging zeer interessant te noemen.

Ik wacht geduldig af tot dat het muziek gedeelte ook rechten technisch geregeld is voor Nederland en de iOS app beschikbaar is in the Nederlandse Store.

Arvid

…alleen geldt het gratis verzenden niet voor de marketplace producten. De meeste producten dus. en daar kom je pas echt achter bij het afrekenen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond