Deel dit artikel
-

Amazon lanceert in VS nieuwe gezondheidsdienst

Amazon lanceert in de VS een nieuwe gezondheidszorgdienst, RxPass, waarmee Amazon Prime-leden toegang hebben tot meerdere generieke medicijnen voor een vast maandelijks bedrag van 5 dollar.

Dat uiteraard bovenop de jaarlijkse kosten van 139 dollar per jaar bij Amazon Prime, het lidmaatschapsplan dat een versnelde levering van goederen en andere voordelen biedt bij de online retailgigant. Levering van medicijnen onder RxPass, onderdeel van Amazon Pharmacy, is gratis.

De nieuwe dienst, beschikbaar in 42 Amerikaanse staten, biedt toegang tot medicijnen voor meer dan 80 veel voorkomende aandoeningen, waaronder hoge bloeddruk en hoog cholesterol.

RxPass is het nieuwste gezondheidszorginitiatief van Amazon, dat in juli ook al plannen aankondigde om eerstelijnszorgdienst One Medical over te nemen voor 3,9 miljard dollar, en in november Amazon Clinic introduceerde, een gezondheidsdienst die een verscheidenheid aan aandoeningen behandelt, waaronder COVID-19.

Amazon lanceerde zijn Amazon Pharmacy-dienst in november 2020, na de overname van het recept-per-mailbedrijf PillPack in 2018 voor 753 miljoen.

RxPass is niet beschikbaar voor mensen die zijn aangesloten bij Medicare, Medicaid of andere gezondheidsprogramma’s van de overheid.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond