Deel dit artikel
-

Amazon maakt tv-show met deurbelvideo’s Ring

De deurbel als centraal thema van een dagelijks tv-programma, of eigenlijk: de scenes die zich voor de voordeur afspelen. Amazon maakt het via dochter MGM Television.

Op 26 september beginnen de uitzendingen van ‘Ring Nation’. De bekende comédienne Wanda Sykes presenteert het. De show is qua concept vrij simpel, want een kruising tussen Funniest Home Videos dat al jaren wordt uitgezonden en de Ring-clips die constant op social media verschijnen.

Het programma is komt in de VS op televisie. De productie is in handen van MGM Television. In mei 2021 bracht Amazon een bod uit op MGM Studios en rondde de overname ter waarde van 8,5 miljard dollar afgelopen voorjaar af. Het tv-programma is een van de eerste vruchten van dat samengaan.

Ook de beveiligingscamera’s van Ring worden door Amazon gemaakt, want het kocht Ring.com in 2018. Daar legde het destijds een miljard dollar voor op tafel.

Ring staat in de VS bekend als een goede partner van de lokale politie. De autoriteiten konden tot voor kort bulkmails sturen in woonwijken met verzoeken om beelden te delen van scènes op straat. Die verzoeken van de 1.800 aangesloten politiebureaus moeten nu iets gerichter worden gediend.

Amazon maakte begin deze maand nog bekend dat het iRobot wil kopen voor 1,7 miljard dollar. Dat is een thuisroboticabedrijf, vooral bekend van zijn robotstofzuigers. Critici vinden dat Amazon te veel data begint te krijgen uit de persoonlijke leefomgevingen van consumenten.

Foto: Austin Kirk (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

blockchainkiller

is al tijden een dingetje op youtube, doorbelnews heet dat.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond