Deel dit artikel
-

Amazon en Microsoft met cloud naar China

Amazon en Microsoft betreden de markt voor clouddiensten in China. Ze hebben daarbij vooral e-tailers op het oog.

Microsoft is in maart in China gestart met Azure diensten, samen met het Chinese bedrijf 21Vianet Group. Nu al hebben de twee partners negenduizend klanten die in het tweede kwartaal zorgden voor een omzet van zes miljoen dollar. Twintig klanten zijn met name genoemd en twintig procent daarvan zijn e-etailers als Lefeng.com, modesite Xiu.com and b2b-winkel Cogobuy.com.

Xiu.com heeft naar eigen zeggen voor Azure gekozen om pieken in bezoekersverkeer beter op te vangen, met name na verkoopacties. Zonder cloudoplossingen zouden ze veel geld moeten investeren in nieuwe servers.

De markt is niet makkelijk voor Amerikaanse cloudbedrijven, omdat de Chinese regering beperkingen oplegt. Microsoft heeft om die reden gekozen voort samenwerking met een Chinese partners. De gezamenlijke dochter Shanghai Blue Cloud Technology Co. heeft driehonderd man in dienst. Inmiddels zijn er datacenter in Beijing en Shanghai.

Amazon zal na Microsoft de Chinese markt betreden. In december heeft het Amerikaanse bedrijf toestemming gekregen voor de bouw een datacenter in Ningxia. Ook Amazon heeft een partner Ningxia West Cloud Valley Technology Co. Momenteel worden er alleen testen gehouden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond