Deel dit artikel
-

Amazon mijdt concurrentie Temu

Amazon wil niet in neerwaartse spiraal van prijsconcurrentie komen met Temu, de shoppingapp van de Chinese e-commercegigant PinDuoDuo.

Daarom sluit Amazon Temu uit van de interne prijsvergelijker die het biedt aan de verkopers op zijn platform.

Formeel heet het dat de Chinese app, een marktplaats à la AliExpress, zich niet aan Amazon spelregels houdt. Welke dat exact zijn, is niet bekend. Wel bevestigt het Amerikaanse bedrijf dat het geen oneerlijke prijsconcurrentie op zijn site wil.

De prijstracker kijkt op Amazon en daarbuiten welke prijzen er voor een item worden gehanteerd. Daarmee kunnen verkopers op de marktplaats hun eigen prijsbeleid vormen. In sommige rubrieken is Temu vaak goedkoper dan Amazon. Handelaren zouden zich kunnen laten verleiden tot een prijzenoorlog die uiteindelijk alleen maar verliezers kent.

PinDuoDuo ging in Nederland afgelopen mei van start met Temu.

PinDuoDuo staat sinds vier jaar aan de Amerikaanse beurs genoteerd. Recent verhuisde het zijn administratieve hoofdkantoor van China naar Ierland.

Moederbedrijf PDD Holding boekte in het vierde kwartaal van 2022 een omzet van 5,8 miljard dollar, een toename van 46 procent. De nettowinst steeg in die periode met 43 procent tot 1,4 miljard dollar.

Foto: Matthijs Koster (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond