Deel dit artikel
-

Amazon met modelenzen naar Snap

Gebruikers van Snap kunnen binnenkort kleding van Amazon Fashion virtueel passen via een speciale lens. De samenwerking begint met zonnebrillen.

Honderden zonnebrillen van merken als Maui Jim, Persol, Oakley en Costa Del Mar zijn te passen in augmented reality met Snap. Belangstellenden selecteren een Snap-lens en kunnen brillen kritisch bekijken op hun eigen gezicht via hun telefoonscherm.

Amazon Fashion en Snap werkten afgelopen maanden samen op technisch vlak om dit te realiseren. De technologie voor shopping in augmented reality is sinds april 2022 op de markt. Maar om dit op Amazon-schaal naar Snap te brengen, moest een extra stap worden gezet.

De partijen ontwikkelden een technische standaard waardoor de ‘media-assets’ van Amazon, oftewel: de productfotografie, uit de opslagservers van het ene bedrijf naar de productie-omgeving van het andere bedrijf moesten reizen. Én praktisch bruikbaar zijn. Hierdoor zijn honderden brillen op afroep beschikbaar voor wie dat maar wil.

In de komende maanden wil Amazon Fashion zijn productaanbod op Snaps Virtual Try-On vergroten met kleding. De lenzen zijn te vinden op Amazons account, de For You en Dress Up tabbladen en de lenzenbibliotheek. Met een tik op het beeldscherm schakelt de gebruiker van Snap naar de Amazon-winkel op te shoppen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond