Deel dit artikel
-

Amazon mogelijk met mode naar Europa

Amazon lijkt plannen te hebben om in Europa ook mode aan te bieden, zoals zij al eerder deed in de VS. Op 22 oktober heeft de retailer Amazon Fashion laten deponeren bij het Europees merkenregister.

Amazon lijkt een aantal nieuwe activiteiten in Europa te gaan introduceren, afgaande op recente deponeringen bij het Europees merkbureau. Advocatenkantoor Edwards Wildman Palmer uit Londen heeft de afgelopen weken onder meer Amazon Lending en Amazon Fashion laten vastleggen, evenals ‘Made for Amazon’.

De beschrijving van Amazon Fashion meldt onder meer de verkoop van kleding, kledingaccessoires, juwelen en schoenen, maar ook een ‘website met beoordelingen van en commentaar op mode’.

In de VS is Amazon al langer in de weer met online mode. Het bedrijf kocht in het verleden schoenensites Endless.com en Zappos.com en in 2006 werd Shopbop al ingelijfd.

Ook in India is Amazon recentelijk met mode actief geworden als concurrent van Flipkart Muntra, de huidige marktleider. Amazon zou ook interesse hebben om retailer Jabong over te nemen. India kocht vorig jaar voor 559 miljoen dollar mode online. Accel Partners verwacht een omzet van 2,8 miljard in 2016.

Amazon Lending is een reeds bestaande kredietfaciliteit voor verkopers die gebruik maken van het platform van Amazon. De merknaam was in Europa niet eerder ingediend.

Made for Amazon lijkt een nieuw keurmerk te worden voor accessoires voor Amazon hardware als e-readers, tablets en smartphones. Ook in de VS is dit merk voor zover bekend nog niet aangekondigd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond