Deel dit artikel
-

Amazon Nederland lokt verkopers goedkope items

Online verkopers van goedkopere producten kunnen nu makkelijker hun assortiment in de magazijnen en schappen leggen bij Amazon. Het bedrijf rolt zijn FBA-dienst uit naar Nederland, Polen en Zweden.

Hiertoe zijn de gebruiksvoorwaarden van FBA Small en Light aangepast. Het zijn vooral verkopers van kleinere, goedkopere producten die hiervan profiteren.

Producten die in aanmerking komen voor de programma’s kosten niet meer dan elf euro, wegen maximaal 225 gram en zijn qua afmeting niet groter dan 33 x 23 x 5 cm. Items die aan deze voorwaarden voldoen, komen in aanmerking voor opname in het Prime-programma. Voor consumenten is dat een labeltje dat staat voor een zekere kwaliteit en snelheid in dienstverlening.

FBA staat voor Fulfilment by Amazon. De winkelier die daaraan deelneemt betaalt de techreus een variabele vergoeding voor de opslag van zijn producten in Amazons opslagloodsen. Het bedrijf verzorgt ook de verzending en eventueel het retourpad.

FBA Small en Light is met de uitbreiding naar Nederland, Zweden en Polen beschikbaar in acht landen. Eerder ging het al live in de drie grootse en oudste Amazon-markten: Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië.

Foto: Tony Webster (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Paul - Marketplacestudio

Nette zet van Amazon, we raden onze klanten inmiddels aan om hiervan gebruik te maken.

Willem

Nog meer troep in de verkoop. Amazon is leuk voor marketingbureau’s. Zie reactie hierboven. Voor retailers, medewerkers en milieu is het een drama.

Goedkope producten inpakken en verzenden is nooit verstandig. En reken maar dat er veel ellende achter schuil gaat.

Benjamin

Lekker bij BOL blijven. Het Amazon NL zit vol fouten welke Amazon 9/10 keer op de verkoper af schuift. Amazon DE & FR zitten een stuk beter in elkaar.

Ruud

Hou je vast: 1 jaar geleden een smartwatch besteld, waarvan de batterij niet goed genoeg bleek. Het aanschafbedrag is keurig teruggestort maar het horloge heb ik nog steeds. Vorige maand een fietshelm besteld. De ‘partner’ verzendt tot 2x toe een fietsbel. Het geld is ook nu keurig teruggestort maar de fietsbellen heb ik nog steeds. Dit kan toch niet?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond