Deel dit artikel
-

‘Amazon ontwikkelt gratis videodienst’

Amazon zou een gratis versie van zijn videodienst aan het ontwikkelen zijn. Dat beweert in elk geval AdAge op basis van mensen die vertrouwd zijn met de plannen. Zo wordt er al onderhandeld met studio’s over de aankoop van content.

De huidige dienst Prime Video kent een abonnement, waarvoor overigens niet heel veel betaald hoeft te worden. Daarnaast is de dienst onderdeel van het Prime pakket, dat in de VS 99 dollar per jaar kost, en waarmee klanten bestellingen gratis kunnen laten bezorgen. Toch ziet Amazon kennelijk brood in een dienst die geheel door reclame wordt gefinancierd.

Amazon investeert al enige tijd flink in video. Zo heeft Amazon Studio’s, die eigen content voor Prime Video ontwikkelt, een nieuw onderkomen in Los Angeles gekregen. Ook is extra personeel aangetrokken. Verwacht wordt dat Amazon zeker 5 miljard dollar zal uitgeven aan eigen programma’s.

Amazon heeft inmiddels plannen voor een alternatieve kabelbundel opgegeven. Net als Apple slaagde het bedrijf er niet in om afspraken te maken met de grote netwerken. Het idee was om tegen gereduceerd tarief een pakket televisiezenders aan te bieden, maar dan via internet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond