Deel dit artikel
-

Amazon ontwikkelt een ‘Uber voor vrachtvervoer’

Amazon bouwt een mobiele app waarmee vrachtwagenchauffeurs makkelijk nieuwe vrachten kunnen vinden en inplannen. Het systeem werkt op de wijze waarop ook Uber vraag en aanbod bij elkaar brengt.

De app wordt in Amerika en India ontwikkeld en zou komende zomer live moeten gaan. Hij is niet enkel bedoeld voor Amazons logistieke processen, maar diens vervoersaanbod zorgt er in ieder geval voor dat de app een vliegende start kan maken.

Business Insider schrijft als eerste over de nieuwigheid op basis van informatie van een betrokken bron.

De app vertelt niet enkel wie waar voor pakketjes of pallets naar vervoer zoekt, maar hij kan ook de route inplannen voor het halen en brengen van de order.

Hoeveel Amazon aan commissievergoeding opstrijkt, is nog niet bekend. Bemiddelaars hanteren doorgaans een commissie van rond de vijftien procent. Van Amazon is echter bekend dat het zonder moeite voor langere duur onder de logistieke kostprijs opereert om een dienst duidelijk op de kaart te zetten.

De e-commercegigant rijdt in Amerika al met duizenden eigen trucks voor de bevoorrading van zijn fulfillmentcentra en klanten. Bovendien heeft het eigen vrachtvliegtuigen (video Amazon Prime Air) en zoekt het een positie op de markt voor zeevervoer van containers.

Foto: Robert Couse-Baker (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond