Deel dit artikel
-

‘Amazon opent 260 supermarkten in het Verenigd Koninkrijk’

Amazon zou gedetailleerde plannen hebben om de Britse supermarktsector te veroveren. De komende drie jaar moeten honderden kassaloze supermarkten in het VK worden geopend.

Er zou sprake zijn van deze 260 eigen winkels die voor 2024 moeten worden gelanceerd, waarvan 60 in 2022, nog eens 100 per jaar in 2023 en honderd meer het jaar erna.

Amazon wil naar verluidt Tesco en Sainsbury’s inhalen, zo staat te lezen in plannen die zijn ingezien door onder meer Business Insider.

Amazon zou volgend jaar ook een aantal supermarkten willen openen in Duitsland, Spanje en Italië.

Dat de plannen serieus zijn, blijkt wel uit het feit dat de internationale winkeltak van Amazon wordt geleid door Tony Hoggett van Tesco, hetgeen ook verklaart waarom de nadruk in eerste instantie ligt op de Britse markt.

Amazon had de Britse winkels al eerder willen openen, maar is daar niet in geslaagd.

Tot nu toe heeft Amazon zes kassaloze supermarkten in Engeland: in Camden, Ealing, Wembley Park, White City, Canary Wharf en Dalston, terwijl een zevende binnenkort in Holborn wordt geopend en een achtste in Chingford in Londen.

Klanten gebruiken de Amazon-app om zich aan te melden, camera’s registreren wat ze meenemen en afrekenen gaat automatisch.

Consultant Brittain Ladd, ooit werkzaam voor Amazon, zegt dat Amazon met zijn supermarkten al enorm schade heeft toegebracht aan traditionele supers die al 100 jaar met kassiers werken. Amazon bespaart jaarlijks miljoenen dollars aan arbeidskosten, wat een aanzienlijk concurrentievoordeel oplevert.

Tussen 2027 en 2030 heeft Amazon het potentieel om meer boodschappen te verkopen dan Kroger, denkt de expert. Daarna moet ook Walmart uitkijken.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond