Deel dit artikel
-

Amazon opent eerste fysieke kledingwinkel

Amazon opent in de loop van dit jaar zijn eerste fysieke kledingwinkel in Los Angeles. Ook dat wordt een vingeroefening in en speurtocht naar retailtechniek.

QR-codes op kledinglabels, persoonlijke pashokjes waar de gemarkeerde kleding al klaarhangt en een touchscreen om daar ratings te geven, kledinglijstjes te maken en andere maten te laten komen. Dat zijn zomaar een aantal zaken waarmee Amazon vernieuwing in de wereld van de kledingwinkels wil brengen.

Ergens in 2022 opent het daartoe Amazon Styling, de naam van de fashionformule die zijn gezicht als eerste in The Americana at Brand zal laten zien.

Voor de algoritmes van Amazon wordt het een hele uitdaging om zoiets persoonlijks als smaak, stijl, passende aanbevelingen en toevallige ontdekkingen aan te leren. Dat is wel de belofte die het retailconcept doet, maar ook dat is onderdeel van het leerproces dat de e-commercegigant ondergaat.

Deel dit bericht

2 Reacties

TvdH

Als je The Americana at Brand noemt, vertel dan ook dat dat een neoklassiek winkelcentrum met een bioscoop, restaurants en apartementen is in de stad Glendale (voorstad van LA) aan een straat die Brand heet. 😉

Erwin Boogert

Goede aanvulling, tx.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond