Deel dit artikel
-

Amazon opent uitgeverij in Europa

Amazon.com gaat begin 2013 zelf boeken uitgeven in Europa en verkopen via zijn eigen webshop en Kindle e-readers.

Dat blijkt uit een brief die Amazon afgelopen week naar literair agenten verstuurde.

Amazon Publishing Europe komt onder leiding van Vicky Griffith. Zij is nu in Amerika Amazonboekenuitgever en zal verhuizen naar Luxemburg, waar het bedrijf zijn Europese hoofdkantoor heeft.

De uitgeverij zal Engelse titels naar Europa brengen en gaan verkopen in de Engelse afdeling van zijn webwinkels in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje en Italië. Over Nederland geen woord.

De eigen uitgaven komen ook beschikbaar op de Kindle. In de V.S. komen dertien titels uit de Kindle Top100 uit Amazons eigen stal. Of de Amerikaanse e-commercegigant ook verworven rechten over filmtitels in Europa zal uitbaten, is nog niet bekend.

Het wordt niet uitgesloten dat de Engelse titels naar de lokale taal van de Europese filialen wordt vertaald. Eerste ervaringen in Duitsland lieten zien, dat vertalingen een titel direct de top 100 meegelezen Kindleboeken in kan schieten.

Foto: bunches and bits (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Marinus van den Elshout

En wanneer start amazon.nl ?

hanco naninck

Dat zou prima zijn om mijn roman ‘Moord op Methusalem’ over een lugubere oplossing van het vergrijzingsprobleem in Duitsland te laten uitgeven. En wellicht later Engeland of de USA.

Richard M. Hoolwerf.

Amazon als onderdeel van Fnac,;
Dat zou fantastisch zijn, want ik zou Spaanse en Catalaanse boeken willen bestellen, maar deze kan ik nu niet bestellen, omdat deze niet vanuit Spanje verstuurd worden.
Of toch?

Arthur Karvink

Kunnen jullie ook een Nederlands boek wat al op de Nederlandse en Belgische markt is en wat vertaald gaat worden naar het Spaans uitgeven in Spanje en/of geheel Zuid Amerika?

Met vriendelijke groet,

Arthur Karvink
0031 6 145 46 136

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond