Deel dit artikel
-

Amazon opent in VS virtuele medische klinieken

Amazon lanceerde dinsdag in de VS de Amazon Clinic, een virtueel platform waar gebruikers contact kunnen maken met zorgverleners om veelvoorkomende aandoeningen zoals allergieën en huidaandoeningen te helpen behandelen.

Het is de volgende stap die de retailer zet in de markt voor de gezondheidszorg. Het bedrijf kocht in 2018 al online apotheek PillPack, ter ondersteuning van de prijsvergelijkingssite Amazon Pharmacy, waarmee gebruikers vrij verkrijgbare medicijnen kunnen kopen met behulp van hun Amazon Prime-lidmaatschap.

De dienst is gelijk beschikbaar in 32 Amerikaanse staten. Het omvat geen ziektekostenverzekering en de prijzen kunnen variëren.

De online retailer testte in 2019 voor het eerst virtuele zorgbezoeken voor zijn eigen personeel in Seattle voordat het diensten aanbood aan andere werkgevers onder het merk Amazon Care. Dat merk wordt nog dit jaar opgeheven.

Afgelopen zomer werd bekend dat Amazon voor 3,49 miljard dollar One Medical wil overnemen, de op twee na duurste aankoop van het bedrijf.

One Medical is in feite een abonnementsdienst die werkt als een soort huisarts met laboratorium en 24 uur per dag online ondersteuning biedt. Amerikanen betalen 200 dollar per jaar voor een consult per videobelverbinding, maar kunnen eventueel ook nog een fysiek onderzoek krijgen.

Amazon Health Services-topman Neil Lindsay liet toen in een persverklaring weten dat de gezondheidszorg wat hem betreft opnieuw uitgevonden moet worden. Mensen moeten vaak lang moeten wachten op een afspraak.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond