Deel dit artikel
-

‘Amazon organiseert tweede Prime Day in oktober’

Amazon lijkt een tweede Prime Day voor te bereiden, die in het najaar moet plaatsvinden. Verkooppartners zijn per mail ingelicht over een Prime Fall Deal Event, dat gepland zou zijn voor oktober.

Niet alle verkopers zijn op de hoogte gebracht van Prime Fall via het interne verkopersportaal Seller Central. Een select aantal partners moet tijdelijke ‘bliksemdeals’ aanmelden voor 22 juli, ruim voor het evenement in het vierde kwartaal.

Vorig jaar organiseerde Amazon in oktober een speciaal evenement rond schoonheidsproducten, dus een ander verkoopmoment zou niet helemaal ongebruikelijk zijn.

Het is niet bekend of Amazon Prime Fall ook meteen internationaal gaan uitrollen. Amazon weigerde tegenover diverse publicaties commentaar.

De groei van Amazon vertraagt na een stijging in het begin van de pandemie, dus een tweede verkoopevenement zou het bedrijf later dit jaar een lift kunnen geven.

Analisten vrezen dat ook Prime Day zijn beste tijd heeft gehad, wijzend op een vertragende omzetgroei en kleinere ordergroottes. Analisten van Jefferies voorspelden maandag dat Prime Day dit jaar 8,1 miljard aan bruto omzet zal genereren.

Prime Day valt deze zomer op 12 en 13 juli.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond