Deel dit artikel
-

Amazon plant 10 miljard extra AWS-investering Duitsland

Dertig miljard euro aan extra investeringen in cloud en AI heeft Amazon toegezegd te zullen doen in Europa. Eerder deze week beloofde het tien miljard euro aan Duitsland.

Een kleine negen miljard euro daarvan gaat naar de bouw en uitbouw van datacentra, voor de AI- en cloudactiviteiten rondom Frankfurt. Een miljard gaat naar nieuwe logistiek centra in Großenkneten, Erfurt en Horn-Bad Meinberg en er komt een onderzoekscentrum in Berlijn.

CEO Andy Jesse werd persoonlijk ontvangen door de Duitse bondskanselier Olaf Scholz om deze aankondiging te doen.

Afgelopen maand maakte de techreus al bekend dat het 7,8 miljard euro wilde investeren in een aparte, op Europa gerichte clouddienst.

Deze twee toezeggingen brengen het totaal op 17,8 miljard euro aan toegezegde investeringen in Duitsland.

Amazon trekt komende jaren zeker 150 miljard euro uit voor internationale diepte-investeringen in datacentra, cloud en AI. Vorige maand klonk de aankondiging om in Spanje zestien miljard te investeren, in Frankrijk 1,2 miljard en in Italië een nog niet gespecificeerd bedrag dat ook in de miljarden loopt.

Nederland loopt al deze grote investeringen mis, omdat het ondernemingsklimaat dat niet toestaat en het stroomnet evenmin. De belangenorganisaties voor glasvezelinfra en datacentra, bijvoorbeeld, roepen dit al jaren en krijgen nu tot hun spijt gelijk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond