Deel dit artikel
-

Amazon Prime Day voor het eerst ook in Nederland

Amazon organiseert zijn jaarlijkse zomeruitverkoop op dinsdag 17 juli. Op die dag krijgen leden van Amazon Prime fikse kortingen op uiteenlopende producten. Voor het eerst doet Nederland ook mee.

Prime-leden in Nederland hebben anderhalve dag, van 12.00 uur op 16 juli tot 24.00 uur op 17 juli, exclusieve toegang tot ‘duizenden aanbiedingen’. Ze kunnen shoppen in een groot aantal productcategorieën, zoals elektronica, smartphones en tablets, doe-het-zelfartikelen, smart home, speelgoed, mode, sport en nog veel meer. De aankopen lopen wel via de Duitse Amazon.

In de aanloop naar Prime Day zijn er ook nog andere aanbiedingen: producten uit de private label-collecties van Amazon zijn tot 20 procent goedkoper, DVD’s en Blu-rays vijftig procent. Twitch Prime geeft tot en met 18 juli dagelijks een gratis pc-spel weg.

Prime Day beleefde zijn debuut in 2015. Sindsdien wordt het steevast begin of half juli gehouden. De laatste jaren ook buiten de VS: in Duitsland, Engeland en Frankrijk. Mogelijk doet dit jaar ook Australië mee.

In de VS draait Amazon veruit de meeste omzet: vorig jaar ging het om 630 miljoen dollar. Duitsland was met 175 miljoen een goede tweede. Op Prime Day 2017 werden er wereldwijd meer dan 40 miljoen artikelen van kleinere leveranciers over de hele wereld besteld.

Amazon Prime telt alleen al in de VS 100 miljoen leden. Zij betalen jaarlijks 119 dollar voor onbeperkt gratis bezorgen en toegang tot Amazons videodienst.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond