Deel dit artikel
-

Amazon Prime fors duurder in Europa (update)

De bezorg- en streamingdienst Prime van Amazon wordt tot 43 procent duurder in Europa. Het bedrijf ziet zich geconfronteerd met fors gestegen transportkosten.

In Duitsland, de op een na grootste markt van Amazon na de Verenigde Staten, stijgt het lidmaatschap met 30 procent naar 89,90 euro per jaar. De nummer 3-markt van de retailer, het Verenigd Koninkrijk, rekent voortaan 95 pond per jaar, terwijl Amazon Spanje, Italië en Frankrijk Prime-leden tussen 39 en 43 procent meer in rekening zullen gaan brengen.

In Nederland wordt de prijs nog niet verhoogd, maar er is geen garantie dat dat zo zal blijven. omdat Amazon bestellingen nog altijd uit Duitsland haalt.

De wijzigingen worden van kracht vanaf 15 september voor nieuwe leden en voor verlenging van het abonnement.

Er is grote kans dat abonnees gaan afhaken. De BBC meldde onlangs al dat Britse huishoudens massaal videodiensten opzeggen om kosten te besparen. Een Amazon Prime abonnement (waarmee je onder meer kortingen kunt krijgen tijdens Prime Day) is meer een luxe dan een noodzaak.

In februari voerde Amazon in zijn thuismarkt al een verhoging door. Prime kost daar nu 15 dollar per maand oftewel 139 dollar per jaar, best een pittige prijs voor wie niet al te vaak bestelt bij Amazon.

In april boekte Amazon zijn eerste kwartaalverlies in zeven jaar door economische tegenwind, hogere lonen, stijgende diesel en benzinekosten. Donderdag maakt Amazon de cijfers over het afgelopen kwartaal bekend.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond