Deel dit artikel
-

‘Amazon Prime wordt groter dan kabel’

Amazon Prime, de videodienst die inmiddels ook in Nederland verkrijgbaar is, zou volgens schattingen van Morningstar wel eens groter kunnen worden dan kabel en satelliet. In elk geval in de VS.

79 miljoen Amerikanen hebben een Amazon Prime-abonnement, waarmee ze ook online video kunnen kijken. Vorig jaar stond de teller op 66 miljoen. Dat komt al aardig in de buurt van de 90 miljoen kabel- en satellietkijkers. In dit tempo zou het aantal traditionele kijkers volgend jaar al kunnen zijn gepasseerd (zie grafiek).

Overigens is het aantal Amazon Prime leden officieel niet bekend, recente schattingen gaat zelfs al uit van 80 miljoen. Ook is niet bekend hoeveel Prime leden ook daadwerkelijk gebruik maken van de videodienst.

De populariteit van Amazon Prime Video en Netflix lijkt in elk geval zijn weerslag te hebben op Apples iTunes. Dat is geen grote speler meer in de videowereld.

Naar schatting heeft Apple met iTunes nog een aandeel van ‘slechts’ 20 tot 35 procent. In 2012 was nog meer dan de helft van alle verkochte films en series afkomstig uit de iTunes Store.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond