Deel dit artikel
-

Amazon Prime heeft meer dan 200 miljoen abonnees

Het loyaliteitsprogramma van Amazon (Prime) heeft wereldwijd 200 miljoen abonnees. Dat blijkt uit een brief van topman Jeff Bezos aan aandeelhouders. Sinds begin 2020 zijn er 50 miljoen abonnees bijgekomen.

Het is een van de weinige keren dat Amazon deze getallen zelf prijsgeeft.

Amazon Prime is een van de succesnummers van Amazon. Voor een vast bedrag per jaar hoeven klanten geen verzendkosten meer te betalen, waardoor zij vaker bij Amazon bestellen. Ook geeft Prime toegang tot de videodienst van Amazon. De formule is onder meer nagevolgd door Walmart.

Bezos gaat in zijn brief ook in op de recente gebeurtenissen rond het distributiecentrum in Bessemer in de Amerikaanse staat Alabama. Daar wilde vakbond Retail, Wholesale and Department Store Union (RWDSU) voet aan de grond krijgen.

Ruim de helft van de werknemers heeft echter tegen lidmaatschap van de vakbond gestemd. De vakbond tekende overigens protest aan, wegens vermeende onregelmatigheden bij de stemming.

De bond heeft moeite met het werktarief, het gebrek aan voldoende pauzes en het volgen van lastige werknemers.

In de aandeelhoudersbrief maakte Bezos zijn eerste publieke opmerkingen over de stemming: ‘Ik denk dat we het beter moeten doen voor onze medewerkers. Hoewel onze relatie met medewerkers sterk is, is het voor mij duidelijk dat we meer waarde moeten creëren voor onze medewerkers.’

Vorig jaar heeft Amazon 500.000 werknemers aangenomen en inmiddels staan er 1,3 miljoen mensen over de hele wereld op de loonlijst.

Deel dit bericht

1 Reactie

Marvin

Dat is het plan van de elite globalisten. Om rijker te worden. En met virussen zoveel mogelijk mensen elimineren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond