Deel dit artikel
-

Amazon Prime Music duurder

Amazon verhoogt de prijzen van zijn muziekstreamingdienst Prime Music Unlimited. Klanten worden momenteel per e-mail op de hoogte gebracht van de aanstaande prijsverhogingen. Het bedrijf rechtvaardigt de hogere abonnementsprijzen met hogere kosten.

Het individuele lidmaatschap van Amazon Music Unlimited kost 11 euro per maand in plaats van 10 euro zoals voorheen, zegt Amazon in een FAQ. Het studententarief stijgt van 5 naar 6 euro per maand, het gezinsabonnement stijgt van 15 naar 17 euro. Het jaarabonnement op het gezinsabonnement kost 170 euro in plaats van de eerdere 150 euro.

De licentiekosten voor Prime Music-content zijn volgens Amazon met 10,6 procent per klant gestegen. De kosten voor personeel en technische infrastructuur zijn nu ook hoger – namelijk met precies 41,4 procent per klant ten opzichte van januari 2019. Naast economische ontwikkelingen rechtvaardigt Amazon deze kostenstijgingen ook “met concurrerende en regelgevende vereisten”.

In totaal zijn de kosten sinds 2019 met bijna 17 euro per klant gestegen, rekent Amazon uit. In het familiejaarabonnement is daarom een prijsverhoging van 20 euro nodig: Net geen 17 euro daarvan bleef bij Amazon, de resterende 3 euro zijn btw.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond