Deel dit artikel
-

Amazon Prime Video trekt vooral jonge kijkers

Amazon Prime heeft het jongste abonneebestand van alle videodiensten in Nederland. Vier vijfde is 45 jaar of jonger en bijna de helft is jonger dan 29 jaar. Bij Ziggo Movies & Series XL zit juist het grootste aandeel abonnees in de hogere leeftijdsgroepen, met 33 procent die ouder is dan 55. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper over het tweede kwartaal van 2019.

Bij marktleider Netflix is de grootste groep qua abonnee-aantallen die van 30-45 jaar, met een aandeel van 33 procent. De leeftijdsgroepen hierboven (45-55 en 55 jaar en ouder) komen allebei uit op een aandeel in het abonnee-aantal van 20 procent. Ruim een kwart is 29 jaar of jonger.

Bij Amazon Prime Video, een relatieve laatkomer op de Nederlandse online videomarkt, vormen de jongste twee leeftijdsgroepen de bulk van het abonneebestand.

Alleen het Nederlandse Videoland, voortgekomen uit de in 1984 opgerichte keten van videotheken, heeft een enigszins vergelijkbare opbouw als die van Amazon. De groep 19-29-jarigen is goed voor 39 procent van het totaal aantal abonnees, de groep 30-45 jaar voor 31 procent.

Deel dit bericht

3 Reacties

P.Steinmeijer

Als je geen creditcard hebt kon je geen gebruik maken van de diensten van Amazone.

Is dat inmiddels veranderd ?

Sam

@P.Steinmeijer dat klopt, is helaas nog steeds het geval.

R.Krol

Je kunt een prime lidmaatschap nemen op Amazon.de, kun je ook betalen per bank en kost 5.99 per maand of 49 per jaar. Heb je ook voordelen met bestellen van producten die door Amazon verzonden worden. Ook storage voor foto’s dacht ik en gebruik van Twitch.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond