Deel dit artikel
-

Amazon schaalt experimenten bezorgrobots terug

Amazon gaat zijn experimenten met Scout, de zeswielige onbemande bezorgrbot die het bedrijf sinds 2019 in de VS heeft getest, terugschalen. Chinese bedrijven hebben daarentegen nog altijd het volste vertrouwen in de technologie.

Het robotprogramma van Amazon kwam voort uit een stille overname door de retailgigant van roboticabedrijf Dispatch twee jaar eerder. Eerst werd er getest in Georgia en Tennessee, waarna Californië en Washington volgden.

Amazon stopt nu met de veldtesten omdat de gebruikerservaring tegenvalt. Tijdens corona leek het een goed idee toen mensen binnen moesten blijven, nu zitten consumenten daar kennelijk niet op te wachten.

In China zijn consumenten al wat meer vertrouwd met robots. Dada Nexus test momenteel samen met een robotstart-up het bezorgen van boodschappen in de oostelijke provincie Jiangsu in China, en ook JD.com gaat voorlopig door met robotbezorgingen.

Het in Shanghai gevestigde Dada heeft een proef aangekondigd met Infermove, een in Beijing gevestigd roboticabedrijf om pakketten bij de deur te bezorgen met behulp van stoeprobots, die automatisch door dichtbevolkte gebieden kunnen navigeren. De bezorgrobots wegen 50 kilogram en kunnen ladingen tot 115 kg dragen.

Infermove werd pas afgelopen mei in China mede opgericht door Lu Yingxiang, die een masterdiploma in informatica en economie heeft van Cornell en Harvard. Het bedrijf is gespecialiseerd in robotica en onderzoek naar autonoom rijden bij lage snelheid.

Dada lanceerde afgelopen juli een onbemand bezorgplatform en Infermove is de nieuwste toevoeging hieraan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond