Deel dit artikel
-

Amazon selecteert deelnemers AWS Space Accelerator

Amazon heeft veertien deelnemers geselecteerd voor zijn derde AWS Space Accelerator. Binnen dat versnellingsprogramma krijgen de start-ups coaching en een ton speelgeld.

De veertien deelnemers komen hoofdzakelijk uit de VS, op twee uitzonderingen na. GATE Space komt uit Wenen en maakt raketjes voor navigatie ín de ruimte. GRASP komt uit Rijssel in Frankrijk en maakt software die een beeld van de atmosfeer en de ruimte schetsen met het oog op klimaatverandering.

Dat laatste is ruwweg het hoofdthema van de derde editie van dit start-upprogramma. AWS zegt er direct bij dat duurzaamheid en klimaatverandering breed worden gedefinieerd om de bedrijfjes erin te laten passen.

De andere twaalf deelnemers komen uit de VS, overwegend uit de zuidelijke staten.

Vijf van de deelnemers bevindt zich in de pre-seedfase, negen ontvingen al een keer seedcapital. Dat is doorgaans tonnen tot hooguit enkele miljoen euro venture capital.

De activiteiten van de Space Accelerator beginnen volgende maand. De demodag vindt plaats op 19 juli in San Francisco.

Amazon organiseert dit programma om zijn clouddiensten uit te venten richten het opkomende domein van spacetech. Start-ups en corporates in deze sferen moeten binnen die filosofie leren wat een cloud voor hen kan betekenen. Deelnemers krijgen honderdduizend dollar budget om te besteden aan AWS-diensten.

Foto: NASA Goddard Space Flight Center (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond