Deel dit artikel
-

Amazon remt instroom fulfillmentdienst in Europa en Amerika

De westerse e-commercereus Amazon sluit voor vrijwel alle productgroepen zijn dienst Fulfillment by Amazon. De categorieën met nu essentiële items krijgen met hoge prioriteit voorrang en blijven open.

Dit rigoreuze besluit geldt voor alle handelaren die hun artikelen in de magazijnen van Amazon leggen. Ze betalen een vergoeding voor opslag en profiteren van de service en snelheid die Amazon zelf biedt.

Amazon neemt geen nieuwe producten meer aan voor alle productgroepen, op enkele uitzonderingen na. Marktplaatsspecialist Channelengine uit Leiden merkt het plotselinge, onaangekondigde besluit op.

Het meldt welke productgroepen nog wel open zijn voor FBA: Baby Products, Health & Household, Beauty & Personal Care, Grocery, Industrial & Scientific en Pet Supplies.

De vraag naar het soort items dat hier onder valt is door het coronavirus enorm groot. Amazon wil de essentiële veelgevraagde producten kunnen blijven leveren en moet kiezen welke items wel en niet vloeroppervlakte kunnen innemen.

De producten in de andere honderden groepen die nog in Amazons loodsen liggen, worden nog verscheept naar klanten zo lang de voorraad strekt. Daarna zullen ze de fulfillment zelf of via een andere specialist moeten regelen.

Amazon heeft rond de 175 fulfillment- en distributiecentra wereldwijd. Een aanzienlijk deel daarvan staat in de VS, waar Amazon meer dan in Europa onderdeel is van de basisinfrastructuur voor e-commerce en logistiek. Eerder vandaag maakte het bekend in de VS 100.000 nieuwe medewerkers aan te stellen op deze logistieke knooppunten.

Directeur Jorrit Steinz van Channelengine over zijn Europese klanten: “De meesten hanteren hier een hybride strategie. Dat wil zeggen dat hun topsellers bij Amazon in de magazijnen liggen en dat ze de andere items zelf verschepen.”

De innamestop geldt tot ten minste 5 april 2020 en raakt volgens Junglescout 53 procent van de handelaren die via Amazon verkopen.

Deel dit bericht

1 Reacties

Willem P

Wat een ACHTERLIJKE clickbait nieuwskop. En wat een SLECHTE inhoud met veel onwaarheden…

Succes jongens.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond