Deel dit artikel
-

Amazon start bezorgrevolutie Shipping with Amazon in Los Angeles

Online retailer Amazon staat op het punt om zijn bezorgdienst Shipping with Amazon te lanceren die in elk geval in de VS moet concurreren met UPS en FedEx.

Volgens Amerikaanse kranten zal de nieuwe dienst al binnen enkele weken worden aangeboden in Los Angeles. Daarna zijn andere Amerikaanse steden aan de beurt.

Twee jaar geleden werd al bekend dat Amazon bezig was om een wereldwijd logistiek netwerk op te zetten onder de vlag van Fulfillment By Amazon, het partnerprogramma dat voor derden de fulfillment verzorgt. Persagentschap Bloomberg wist destijds de hand te leggen op een intern document waarin de logistieke ambities van Amazon werden uiteengezet.

Onder de naam Dragon Boat werden volgens Bloomberg reeds in 2013 plannen gesmeed voor een mondiaal distributienetwerk. Producten die in China en India van de band rollen zouden door Amazon wereldwijd persoonlijk op de deurmat van consumenten worden bezorgd.

Analisten die de plannen hebben ingezien trokken de vergelijking met Amazon Web Services, de clouddienst van Amazon, die in alle stilte kon doorgroeien en nu concurrenten als HP, Dell en Microsoft achter zich laat.

De uitbreiding komt niet als een verrassing. Het bedrijf heeft immers al eigen distributiecentra, vrachtvliegtuigen en zelfs koeriers voor de laatste kilometers.

De verwachting is wel dat er nu een prijzenoorlog zal ontstaan met FedEx en UPS, de belangrijkse pakketbezorgers in de VS. Tegelijk zal Amazon voorlopig ook nog aangewezen blijven op deze koeriers. Een nationaal dekkend bezorgnetwerk zit er nog niet in.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond