Deel dit artikel
-

Amazon start eigen cloudgamingdienst

Amazon heeft een eigen cloudgamingdienst onder de naam Luna aangekondigd, voorlopig alleen voor de Amerikaanse markt. Het bedrijf levert er een een controller met Alexa-ondersteuning bij.

Luna is beschikbaar voor Fire TV, pc en Mac en voor de iPhone en iPad via webapps. Android-ondersteuning volgt later. Voor de pc is Windows 10 vereist, voor de Mac minimaal OS X 10.13. Met de Chrome-browser of Safari op de Mac.

Amazon lanceert de dienst voor 6 dollar per maand voor het spelen van games op twee apparaten tegelijkertijd (4k met 60fps). Aan games zijn onder meer Resident Evil 7, Control, Panzer Dragoon, A Plague Tale: Innocence, The Surge 2, Yooka-Laylee, The Impossible Lair en Iconoclasts beschikbaar.

Amazon gaat met de dienst de strijd aan met Google Stadia en Geforce NOW.

Amazon kondigde donderdag ook nog nieuwe hardware aan, zoals een nieuwe generatie Echo en Echot Dot luidsprekers. De Echo-modellen bevatten een door Amazon samen met MediaTek ontwikkelde co-processor voor onder meer machine learning.

Ook Amazons Fire TV Stick, vergelijkbaar met Chromecast, is vernieuwd. De dongel bevat een verbeterde 1,7 GHz quad-core processor die 50 procent krachtiger is dan de vorige generatie. De krachtiger Fire TV Stick 4K blijft overigens gewoon bestaan. Naast de reguliere versie is er de Fire TV Stick (Lite). Die kost 38,98 euro.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond