Deel dit artikel
-

Amazon test checkoutsysteem met Kindle tablet

Amazon overweegt winkels deze zomer een checkoutsysteem aan te bieden op basis van zijn van Kindle-tablets. Dat meldt The Wall Street Journal. Naast een tabletkassa zouden aanvullende diensten worden aangeboden, zoals data-analyse.

Het aantal kassasystemen op basis van tablets zal de komende tijd fors groeien. Dat verwacht de Mercator Advisory Group. Het aantal in de VS gaat van tachtigduizend nu naar 2,2 miljoen in 2016. Blijkbaar wil Amazon deze markt niet missen. Naast Amazon zijn VeriFone, NCR en Square al actief met tabletkassa’s of identieke oplossingen voor smartphones.

Voor de technologie is gebruikgemaakt van kennis van programmeurs van het bedrijf GoPago. In december ging al het gerucht dat Amazon deze startup zou overnemen, maar uiteindelijk is de zogenoemde mPOS technologie in handen gekomen van het Amerikaanse DoubleBeam.

De Amerikaanse krant lijkt overigens niet erg zeker over de status van het project, dat nog aangepast zou kunnen worden of zelfs afgeblazen. Wel zouden gesprekken zijn gevoerd met diverse winkels. Het idee is dat die ook producten van Amazon.com kunnen aanbieden tegen gereduceerde prijzen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond