Deel dit artikel
-

‘Amazon treft voorbereidingen voor online apotheek’

Amazon lijkt een nieuwe markt te willen betreden: die van voorgeschreven geneesmiddelen. De retailer heeft in diverse Amerikaanse staten vergunningen aangevraagd en ook gekregen als groothandel in receptmedicijnen.

De St. Louis Post-Dispatch heeft na een tip achterhaald dat Amazon in zeker twaalf staten een vergunning heeft geregeld, namelijk Nevada, Arizona, North Dakota, Louisiana, Alabama, New Jersey, Michigan, Connecticut, Idaho, New Hampshire, Oregon en Tennessee. In Main loopt nog een procedure.

Het is niet duidelijk of Amazon op eigen kracht in deze sector wil stappen of dat binnenkort een apotheek wordt overgenomen, zoals Amazon onlangs ook Whole Foods heeft ingelijfd. Een groothandelslicentie geeft Amazon nog niet het recht om direct medicijnen aan consumenten te verkopen.

Een andere optie is dat Amazon rechtstreeks aan ziekenhuizen levert via het B2B kanaal Amazon Business.

Maar volgens CNBC heeft Amazon wel degelijk de ambitie om medicijnen aan consumenten te verkopen. Dat zou blijken uit een interne mail waarop de omroep de hand wist te leggen. Ook heeft Amazon gesprekken gevoerd met adviseurs en zijn experts aangenomen. In mei werd een manager gezocht voor ‘zorgproducten’.

Receptmedicatie vormt een enorme markt van alleen al in de VS 560 miljard dollar per jaar, maar ook een complexe industrie die aan strenge regelgeving is gebonden. Een snelle entree als online apotheek is dan ook niet waarschijnlijk.

De uitdaging zit hem vooral in de authenticatie. In Nederland mogen artsen geen medicijnen voorschrijven aan patiënten die ze niet kennen of waarvan ze geen medicatiegeschiedenis hebben. Experts verwachten dat Amazon op dit gebied met nieuwe oplossingen komt.

Amazon onthoudt zich van commentaar.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond