Deel dit artikel
-

Amazon verkoopt meer ebooks dan de papieren evenknie

Voor elke 100 papieren boeken, zowel hardcover als paperback, die bij Amazon over de toonbank gaan, worden er 105 digitale boeken voor de Kindle verkocht.

In deze cijfers die Amazon vrijgeeft, zijn ook papieren titels meegenomen waar geen digitale versie van is. Gratis digitale boeken worden niet meegeteld.

Amazon introduceerde in november 2007 de Kindle. In juli 2010 werden er meer digitale boeken verkocht dan hardcovers. Zes maanden later werden er meer digitale boeken gekocht dan paperbacks. Vandaag de dag, bijna 4 jaar na de lancering van de Kindle, worden er bij Amazon meer digitale boeken verkocht dan alle soorten papieren boeken bij elkaar.

Het jaar 2011 kent de snelste jaargroei in de afgelopen 10 jaar als het aankomt op boekverkopen, zowel in boekaantallen als in dollars. Dit jaar verkocht Amazon 3 keer zoveel digitale boeken dan het deed in dezelfde periode in 2010.

In de Amerikaanse Kindle-winkel worden 950.000 boeken verkocht, hiervan kosten 790.000 minder dan 10 dollar. Daarnaast zijn er ook nog ‘miljoenen’ gratis boeken beschikbaar waar geen auteursrecht meer op rust.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond