Deel dit artikel
-

Amazon vernieuwt logistieke robots

Amazon heeft in Las Vegas nieuwe type logistieke robots gedemonstreerd. De een heet Pegasus, de ander Xanthus. Die laatste moet de huidige robots vervangen die Amazon al enkele jaren gebruikt.

Van Pegasus heeft Amazon al zo’n 800 exemplaren rondrijden. Deze robot is ontwikkeld voor de verplaatsing van individuele artikelen.

Amazon presenteerde in Las Vegas ook een nieuwe bezorgdrone. Die stijgt op en landt verticaal zoals een helikopter. De sensoren van de drone zijn beter in staat om bijvoorbeeld mensen, auto’s en overhangende kabels te ontwijken. Amazon heeft op dit moment alleen een vergunning voor proefvluchten.

De retailer heeft al 200.000 robots in bedrijf (op 300.000 werknemers) in zijn distributiecentra wereldwijd. De robots helpen werknemers met sorteren van algemene producten, zoals lampen en kleding.

In 2012 kocht Amazon Kiva Systems, wiens Automated Guided Vehicles van de markt werden gehaald en nu exclusief door Amazon worden gebruikt.

Amazon nam meer recentelijk ook Canvas Technology over, een bedrijf dat een volledig autonome kar heeft ontwikkeld.

Niet alle robots zijn van Amazon zelf. Eerder werd ook al de nieuwe robot CartonWrap van het Italiaanse bedrijf CMC Srl voorgesteld. Deze kan een stuk sneller inpakken dan een mens en vervangt zo’n 24 werknemers.

Robotica-directeur Scott Anderson van Amazon benadrukt dat het bedrijf nog heel lang mensen nodig heeft in zijn distributiecentra. Het duurt nog minstens tien jaar voordat Amazon het hele proces kan automatiseren, zei hij in een interview met Reuters.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond