Deel dit artikel
-

Amazon weert niet -Amerikaanse verkopers van veiling

Amazon laat op haar veiling alleen nog Amerikaanse verkopers toe. Gebruikers moeten binnenkort gebruik maken van Amazon Payments, het betalingssysteem van het bedrijf. Alleen houders van Amerikaanse bankrekeningen hebben hier toegang toe. Amazon zegt zo artikelen beter te kunnen verzekeren, maar de actie moet ook meer geld opleveren.

De uiteindelijke kopers op de site dienden afgelopen week ook al een verhoogde fee te betalen over hun aankoop. Op deze manier hoopt Amazon de veiling alsnog naar winst te trekken. Gebruikers betalen nu 25 dollarcent per item, plus 2,5 procent van het totale bedrag.

Het is onbekend hoeveel buitenlandse aanbieders de veiling trekt, maar het moet om 'aanzienlijke' aantallen gaan. Rosalinda Baldwin, redacteur van The Auction Guild, een nieuwsbrief over veilingen, denkt dat Amazon de veiling verwaarloost. Dit zegt ze tegen Cnet . "Er was een tijd dat ze dachten met eBay te kunnen concurreren, maar ze zijn moedwillig hun veiling om zeep aan het helpen."

Amazon-woordvoerder Lizzie Allen spreekt dat tegen. Volgens haar is de reden voor de maatregelen de verzekering: Als het eigen Amazon-systeem gebruikt wordt, zijn goederen verzekerd tot 2500 dollar; zonder dit systeem is het verzekerde bedrag maar 250 dollar.

Het nieuws komt naar buiten nadat concurrent eBay haar fees verhoogt. Ook de Yahoo-veiling heeft te kennen gegeven met betaalde diensten op de site te willen werken. Het betalingssysteem is overigens te vergelijken met Paypal , eBay's Billpoint service en Yahoo's PayDirect.

Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe regels ingaan, maar volgens Amazon zal dat binnenkort gebeuren.

Deel dit bericht

1 Reactie

Pim Pimmers

Klopt niet helemaal hoor wat jullie schrijven: "Can buyers from every country use Amazon.com Payments? Unfortunately, no. Amazon Payments (…) supports payments (…) from the following countries: etc."https://payments.amazon.com/exec/help?refpage=buyer-overview#I

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond