Deel dit artikel
-

Amazon wil wereldwijd op dezelfde dag bezorgen

Amazon wil wereldwijd bestellingen binnen een dag bezorgen. Dat blijkt uit nieuwe personeelsadvertenties. De ‘dagbezorgingen’ gelden ook voor handelaren die van het platform van Amazon gebruik maken.

Reuters leidt de ambities af uit de tekst van de advertenties. ‘Onze langetermijnvisie is dat klanten bestellingen wereldwijd nog dezelfde dag bezorgd krijgen.’ Amazon zelf wil geen commentaar geven.

Met die bezorgingen zijn hoge kosten gemoeid, met name in de VS, waar veel langere afstanden moeten worden afgelegd dan in de Benelux. Om die reden bouwt Amazon in hoog tempo distributiecentra, zodat vanuit iedere Amerikaanse staat snel geleverd kan worden.

In oktober is Amazon al gestart met same day delivery in Engeland. Daartoe is een contract gesloten met krantendistributeur Connect Group.

Amazon hoeft de kosten niet geheel zelf te dragen. Ongeveer veertig procent van de omzet van Amazon komt voor rekening van handelaren. Daarvoor betalen ze een commissie van 8 tot 20 procent. Sommigen maken al gebruik van bezorgdiensten van Amazon zelf.

Het is niettemin een gok. eBay heeft zijn ambities op dit terrein juist teruggeschaald, omdat de vraag niet groot genoeg zou zijn. Maar Google en startups als Postmates en Instacart gaan gewoon door.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeroen

Slimme zet!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond