Deel dit artikel
-

‘Amazon werkt aan eigen YouTube’

Amazon blijkt merknamen te hebben gedeponeerd voor Amazontube en Opentube, waaruit sommigen menen af te leiden dat de retailer werkt aan een concurrent van YouTube.

Ook zijn domeinnamen als AlexaOpenTube.com, AmazonAlexaTube.com en AmazonOpenTube.com opgedoken.

Mogelijk is het conflict dat Amazon met Google de aanleiding geweest. Zo weigert Google YouTube door te geven op Echo Show.

Recentelijk werd de Echo familie van Amazon uitgebreid met de Echo Show, een luidspreker annex tablet met 7 inch scherm. Voordeel ten opzichte van de Echo luidspreker is dat je er ook video mee kunt kijken. Maar niet YouTube. Reden zou zijn dat het apparaat niet de beste ervaring biedt.

Amazon heeft natuurlijk al Amazon Prime, maar dat is meer vergelijkbaar met Netflix. Onduidelijk is wanneer deze kanalen, als Amazon er al serieuze plannen mee heeft, worden uitgerold.

Deel dit bericht

2 Reacties

Erick

Halverwege dit jaar werd ook al op verschillende plekken bericht dat Amazon werkte aan een eigen chat-app met de naam Anytime. Verder niks meer van gehoord. Hoe veel projectjes hebben ze daar eigenlijk lopen?

Alexander

Binnen dit soort bedrijven (Google, Facebook, Amazon) is het min of meer verplicht om aan eigen projecten te werken, om de creativiteit van ondernemers te stimuleren. Werknemers wordt ook telkens van project gewisseld, om niet verveeld te raken. Er zijn dus 100-den proeftuintjes waarvan maar enkelen het levenslicht gaan zien. Dus dit bericht zegt helemaal niets…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond