Deel dit artikel
-

Amazon werkt aan kassasysteem voor fysieke retailers

Amazon ontwikkelt hardware die de rol van kassa kan invullen voor fysieke retailers. Het apparaat kan ook koppelen met digitale diensten van Amazon, zoals Prime.

Deze ontwikkeling is onderdeel van een intern programma waarmee Amazon de jacht op Shopify heeft geopend. Onder de noemer ‘Project Santos’ zoekt de e-commercegigant aansluiting tot de kleine bedrijven die de kern van Shopify’s klandizie vormen.

E-commercesoftware levert Amazon natuurlijk al, maar hardware niet. Binnen afzienbare tijd moet er een mobiel point of sale-systeem (PoS) uitkomen. Winkeliers kunnen daarmee betalingen afhandelen van klanten die in hun bakstenen winkel zijn en online transacties. Het aanraakscherm biedt verder inzicht in de voorraadstatus en de financiële kant van de business.

Minstens zo nuttig is de mogelijkheid om te koppelen met Amazon Prime. Dat kan fungeren als loyaltyprogramma of aan de klant voordelen geven rondom logistiek. Bijvoorbeeld door een aankoop in de winkel per post thuisbezorgd te krijgen.

Dit blijkt allemaal uit een intern document van Amazon dat in handen is gevallen van Business Insider.

Met de ontwikkeling van een eigen mPOS-systeem sluit Amazon in de rij aan met bedrijven als Shopify, Square en Paypal die al vergelijkbare hardware op de markt hebben.

Foto: Aranami (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Blockchain killer

Goed idee; via een achterdeurtje kan Amazon (wat ze natuurlijk stellig ontkennen) zo te weten komen welke producten populair zijn en tegen welke prijs die verkocht worden zodat hun deze dan goedkoper aan kunnen bieden!

Waarom geen berichten over de “startup” Theranos eigenlijk?

Erwin Boogert

Dat moest ik even terugzoeken. Weet dat de topvrouw nu voor de rechter is/komt vanwege beduvelen en bovenmatig beloven. Theranos zat in tech van bloedtesten. Dat is hooguit zijdelings verwant aan het gebied waar Emerce over schrijft.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond