Deel dit artikel
-

‘Amazon wil BuyVip kopen’

Amazon is in gesprek met de Europese besloten winkelclub BuyVip om deze te kopen. De gesprekken zouden vergevorderd zijn. Het zou gaan om een volledige acquisitie van het van oorsprong Spaanese BuyVip.

Dat meldt een Spaanse uitgave. Hoewel Amazon de geruchten ontkent, heeft CincoDias meerdere bronnen gesproken die de acquisitie bevestigen. De deal moet met om en nabij de 80 miljoen euro beklonken worden.

Amazon nam eerder Zappos over. Ook wist het met een overname Woot binnen te halen, een webwinkel met dagelijks één wisselend product in de schappen.

BuyVIP, onder meer actief in Spanje, Italië, Duitsland en Nederland, is een private onderneming waar geregistreerde leden met kortingen tot 70 procent mode- en lifestyleproducten kunnen kopen. De online aanbiedingen, die per e-mail bekend worden gemaakt, gelden maar voor korte duur. Door weinig overheadkosten en directe relaties met fabrikanten, kan het bedrijf forse kortingen geven.

BuyVIP is sinds een klein jaar in Nederland actief. Het bedrijf ging in 2006 van start in Spanje, waar nog steeds de helft van de klanten vandaan komt.

Bron foto: nnova (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond