Deel dit artikel
-

Amazon ziet af van overname iRobot

Amazon ziet af van de overname van iRobot, het Amerikaanse bedrijf achter stofzuigerrobots. De Europese Unie heeft grote bezwaren en geeft geen toestemming. ‘Een verlies voor consumenten, concurrentie en innovatie,’ zegt Amazon er zelf over.

‘We zijn teleurgesteld dat Amazons overname van iRobot niet kon doorgaan’, zegt vicepresident David Zapolsky van Amazon in een verklaring. ‘We geloven in de toekomst van consumentenrobotica in huis en zijn altijd fans geweest van de producten van iRobot, die consumenten verrassen en problemen oplossen op manieren die hun leven verbeteren. Amazon en iRobot waren enthousiast om te zien wat onze teams samen konden bouwen.’

Fusies en overnames zoals deze helpen bedrijven zoals iRobot beter te concurreren op de wereldmarkt, met name tegen bedrijven en uit landen die niet onderworpen zijn aan dezelfde wettelijke vereisten, zegt Amazon.

iRobot maakte maandag bekend dat 31 procent van het personeel wordt ontslagen. Omgerekend 350 medewerkers. Ook vertrekt CEO Colin Angle per direct.

iRobot levert zijn stofzuiger- en dweilrobots ook in de Benelux.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond