Deel dit artikel
-

Amazon ziet vraag naar clouddiensten teruglopen

Amazon voorspelt een lager dan verwachte omzet in tweede kwartaal omdat er minder vraag is naar zijn clouddiensten.

Het bedrijf verwacht een omzet van 144,0 miljard tot 149,0 miljard dollar voor het huidige kwartaal eindigend in juni, vergeleken met 150,07 miljard die analisten hadden ingeschat

De omzet in het eerste kwartaal nam mwt 13 procent toe naar 143.3 miljard dollar, tegen 127 miljard een jaar eerder. Noord Amerika was goed voor 86,3 miljoen en internationaal voor 31,9 miljoen. De nettowinst groeide naar 10,4 miljard.

Amazon Web Services (AWS), de grootste leverancier van clouddiensten, boekte in het eerste kwartaal een omzetstijging van 17 tot 25 miljard, boven verwachting.

In de cijfers zijn nog niet de boetes meegenomen die de Italiaanse mededingingsautoriteit twee dochterondernemingen van Amazon heeft opgelegd voor oneerlijke handelspraktijken,.

Amazon beperkte de keuzevrijheid van consumenten aanzienlijk door automatisch een ‘Abonneren en opslaan’-optie op zijn website in te stellen voor een brede selectie van producten, aldus de waakhond. Op deze manier waren consumenten eerder geneigd om te kiezen voor regelmatige geplande leveringen in plaats van eenmalige aankopen.

Amazon zegt de boete van 10,7 miljoen dollar aan te vechten.

Amazon kondigde kort geleden enkele nieuwe initiatieven aan, een nieuwe abonnementsdienst voor het bezorgen van boodschappen en nieuwe tools in voor AWS onderdeel Amazon Bedrock, dat bouwstenen biedt voor klanten om gepersonaliseerde AI-tools te maken. Eerder dit jaar werd reclame voor Amazon Prime aangekondigd.

Amazon kondigde vorige week aan dat het 11 miljard dollar in de staat Indiana investeert om datacenters te bouwen. Daarmee zijn minstens duizend banen gemoeid.

De nieuwe faciliteiten zullen worden gebouwd in St Joseph County ten behoeve van cloud toepassingen en generatieve kunstmatige intelligentie.

Amazon zal in juli ook in de Benelux weer zijn jaarlijkse Prime Day organiseren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond