Deel dit artikel
-

Amazon zit al (stiekem?) in Nederland

Amazon lijkt steeds meer activiteiten in Nederland te ontplooien. In Delft zou sinds kort een ontwikkelaarscentrum moeten zitten, dat zich volgens de advertenties vooralsnog bezighoudt met ondersteuning van de clouddienst EC2.

Het Amazon Development Center (Netherlands) B.V. werd op 4 januari in de Kamer van Koophandel ingeschreven en houdt zich bezig met het ontwikkelen, produceren en uitgeven van standaard- en maatwerksoftware. Ook is de vennootschap blijkens het uittreksel als financiële holding actief. Statutair is de vennootschap gevestigd in het WTC op Schiphol.

De bestuurders zijn grotendeels Nederlanders, onder wie Rutger Funnekotter, directeur van de trust Vistra en Jacobus Johannes van Ginkel, die ooit bestuurder was bij de Ierse boekenverkoper Gallic Media Entertainment Limited. De enige Amerikaan is Peter Desantis, die bij Amazon als functieomschrijving ‘technology leadership’ heeft.

De Nederlandse vennootschap was al eerder opgemerkt, maar onduidelijk was wat men in Nederland ging doen. Inmiddels zijn de eerste advertenties verschenen voor software-ontwikkelaars. Onder meer zoekt Amazon Nederlandse ontwikkelaars voor Amazon Web Services (AWS), met als standplaats Rijswijk en als werkgever Amazon Corporate LLC, de Amerikaanse holding van de online retailer. Amazon Development Center (Netherlands) B.V. meldt als vestiging Delft.

Al langer wordt rekening gehouden met de komst van Amazon naar Nederland. De huidige functieomschrijvingen duiden daar nog niet meteen op, maar de komst van een ontwikkelcentrum op zich wel. Amazon heeft in Europa uitsluitend ontwikkelcentra in landen waar men ook actief diensten aanbiedt zoals Duitsland (Dresden) en Engeland (Edinburgh en Londen).

Deel dit bericht

13 Reacties

Amazon klant

Je bestelling van Amazon.co.uk komt via Amsterdam en Zwolle, zou daar dan ook iets van hun zitten?
In Amsterdam zit hun fulfilment partner, maar wat zit er dan in Zwolle?

Marinus van den Elshout

Zal eens tijd worden 🙂

Huftertje

Ik kijk hier enorm naar uit, en ik hoop echt dat ze een schok teweeg brengen op de verzadigde markt.

Joran

Je kunt prima bestellen bij Amazon.co.uk en Amazon.de. Omdat beide leveren uit EU landen hoef je geen inklaringskosten en invoerrechten te betalen. Bij Amazon.com is dat wel het geval (tenminste boven een bepaalde waarde)

koptelefoontje

De geruchten gaan nu al een poosje rond, wanneer krijgen we eindelijk iets zwart op wit!

Albert de Queljoe

Het hoge btw-tarief op e-books in Nederland, speelt mogelijk een rol bij de trage ontwikkeling rondom de komst van Amazon.

Het Europese Hof gaat zich buigen over het btw-tarief op e-books.

Piet

Still hint, zoek eens uit wat Zarafa gaat doen dat is namelijk het bedrijf wat gekocht is door Amazon. Een deel van hun developers zit nu namelijk in Rijswijk. Amazon wil begin 2014 de eerste oplevering doen van hun office365 concurrent.

Jan Libbenga (Redactie Emerce)

@ Piet. Geverifieerd. Zarafa heeft niks met Amazon van doen. Volgens ons werken ze aan een MS Exchange alternatief.

Sigrid

Dit zou mooi zijn! Ik gebruik nu vaak amzcode.nl om tegoed te kopen met iDeal aangezien ik geen fan ben van credit cards. Hopelijk zit er op de Nederlandse site gewoon een iDeal knop!

Christoph

Het zou een plezier zijn, en ik spreek waarschijnlijk voor een aantal mensen, maar het wordt wel eens tijd. Nederland kan de komst van Amazon goed gebruiken. Het zal de economie volledig openbreken.

Koptelefoons en headsets

Wij zijn vorig jaar met kerst al door Amazone Duitsland benaderd ivm een aantal unieke producten. Bij het aangeven dat wij nooit concurerent kunnen zijn ivm verzendkosten werd gezegd dat het een kwestie van tijd was dat het Amazon account omgezet kon worden naar Nederland. De boeken zijn er al dus het is inderdaad een kwestie van tijd verwacht ik

Knoffelhakke

Ik heb twee LED lampen daar besteld,thuis door de brievenbus gesodemieterd een kapot dus. Nergens een adres waar je het naartoe moet retourneren!!!!

Garnier

Gisteren een pakket aan gepakt Door vroonhof 14 te EDE bestemd voor Vroonhof 18 Aan Jaap de Rijk maar die woont niet op dit adres, is dit niet bestemd voor Vroonhof 18 of is de naamstelling niet correct, Gaarne reactie aan mijn mail anders wordt het retour gezonden m.vragen. groet. I.Garnier Vroon hof 16

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond