Deel dit artikel
-

‘Amazon zit Nederlandse webwinkels op de hielen’

In amper een jaar tijd is Amazon.nl erin geslaagd om zijn achterstand op gevestigde rivalen als bol.com en Coolblue aanzienlijk te verkleinen, zo blijkt uit een analyse die Omnia Retail maakte op verzoek van BNR en het FD.

Exacte marktaandeelcijfers zijn er niet, maar wanneer je kijkt naar het aantal doorverwijzingen via vergelijkingssites is Amazon nu al even groot als bol.com, zegt Sander Roose van Omnia Retail tegen BNR. ‘Die cijfers laten bijna één op één zien hoe de verkopen zich ontwikkelen.’

Producten zijn bij Amazon significant lager geprijsd. De prijzen liggen bijna 10 procent onder het marktgemiddelde.

De snelle opkomst van Amazon blijkt ook uit bereikcijfers van de Verenigde Internet Exploitanten (VINEX). Afgelopen maand trok de webwinkel ruim 7 miljoen Nederlandse bezoekers, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Deel dit bericht

8 Reacties

Raarrrrr

@blockchainkiller is uw doomsday shelter al gereed? Even zonder dollen. Ik ben juist helemaal niet tevreden over het aanbod waar ik naar zoek. Bijna alles komt uit China, gewoon AliExpress dus. Amazon.de is wel goed qua assortiment . En qua werken voor een laag salaris met een luier om, je kunt er ook voor kiezen om daar niet te werken. Ook niet alles geloven wat je leest.

richardvanw

@raarrrr BOL staat ook vol met producten welke uit China komen.

Altijd zo bijzonder dat mensen doen alsof BOL een soort van premium producten verkoopt ofzo. Gewoon zelfde leveranciers.

Time for Change

Ja we zouden eigenlijk massaal arieexples en amazon moeten boycotten. Maar daarbij ook gewoon alle rotzooi die maar aan mensen wordt verkocht.
Het wordt steeds gekker met die plastic bende uit China. Er zijn bijna geen fatsoenlijke spullen meer te koop. En china kan alles maar gesubsidieerd naar ons toe sturen. Die rotzooooooooi. In mijn optiek is het echt uit de hand gelopen en moeten we massaal goedkope bende boycotten.
Maar het zal helaas wel te laat zijn.

Tot slot ben ik van mening dat we best dit geluid mogen laten horen. Amazon is ook gewoon echt een vreselijke partij. Bol.com neutraal. En Coolblue is de enige partij die gewoon menselijk oogt. Laten we hopen dat die op lange termijn hiervoor beloond worden. En dat ze zelf zo min mogelijk bende verkopen.

Richard# - 10b

@Blockchain Killer

Best hilarisch hoe u gewoon het principe marktwerking beschrijft en daar dan een soort “evil American Amazon plan” van maakt.

Wat denkt u nou: dat BOL het anders aanpakt?????? Net alsof die net ondernemers weg-concurreerd op basis van hun schaalgrootte en bereik….

Barb

Bol staat inderdaad net als Amazon vol met lage kwaliteit producten die je ook op Aliexpress kunt kopen. Deze wederverkopers kopen partijen in bij Alibaba.

De kwaliteit is zorgelijk en metname de elektrische producten zoals nachtlampjes zijn gevaarlijk. Ik raad iedereen die schade ondervindt een advocaat in de arm te nemen en de verkoper aansprakelijk te stellen, dat is het enige wat echt werkt.

Helaas begint er een nieuw probleem de kop op te steken. Dropshippers beginnen zich nu ook te begeven op Amazon en Bol. Die herken je vrij eenvoudig aan de lange levertijden.

Ik merk ook dat veel reviews nep zijn zowel bij Amazon als Bol.

Het gaat niet goed met de kwaliteit in ieder geval, jammer!

Blockchainkiller

Jaja Richard# – 10b gecontroleerde marktwerking door een buitenlands bedrijf; echt super hilarisch.

Bent u de Verhalen vergeten dat Amazon daadwerkelijk heeft gekeken naar wat populaire producten waren bij hun wederverkopers/gebruikers en die gingen namaken en goedkoper aanboden? Dat is volgens mij gewoon concurentie vervalsing en heeff helemaal niks met vrije marktwerking te maken; weet u eigenlijk wel wat een vrije markt is?

BOL heeft, voor zover ik weet, nooit zulke gekke fratsen uitgehaald.

U moet haast ergens wel belangen hebben bij of in Amazon; anders zou je het niet verdedigen.

Barb

@Blockchainkiller
Bol maakt geen producten na, wel kijken ze in hun systeem welke producten goed lopen. Vervolgens gaan ze deze producten zelf inkopen en zetten de prijs iets lager dan die van jou. Het gaat hier dan wel om producten die echt C E gekeurd zijn en geen namaakspul met een CE vals keurmerk (in o.a. China zetten ze de CE tegen elkaar aan zodat het lijkt alsof het C E gekeurd is).

Blockchainkiller

Barb: Ondanks dat ik zulke handelingen (en beschuldigingen) zeer discutabel vind is het een gigantisch verschil met een bedrijf zoals Amazon die in zowat ieder land ter wereld actief is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond