Deel dit artikel
-

Amazon.com wordt actieve speler op Nederlandse IT-markt

Amazon.com wil een actieve rol gaan spelen op de Nederlandse en Belgische IT-markt en zoekt daarvoor personeel. Het gaat rekenkracht, opslagcapaciteit, databases en aanpalende digitale infrastructuur verhuren.

Het is nog niet duidelijk wanneer dat gaat gebeuren, maar de intenties zijn duidelijk. Amazon is voor zijn Europese hoofdkantoor in Luxemburg op zoek naar een verkoopvertegenwoordiger voor de Beneluxmarkt. Dat blijkt uit een vacature die sinds eerder maand werd geplaatst.

De nieuw gecreëerde baan moet Amazons Web Services (AWS) in Nederland, België en Luxemburg aan de man gaan brengen. In Amerika doet het bedrijf dit al jaren. Sindsdien heeft Nederlandse bedrijven niets in de weg gestaan om zaken als opslag, rekenkracht en distributie bij Amazon in te huren. AWS stond altijd al voor iedereen open. Nu staat het bedrijf echter op het punt deze diensten actief onder de aandacht van het lokale bedrijfsleven

De verkoper zal vanuit het Europese hoofdkantoor werken met strikte omzetdoelstellingen en moet, zo lijkt het, in zijn eentje operationeel en strategisch de lokale markt bewerken.

In februari 2011 tekenden de eerste contouren zich af van Amazons plannen om ook een filiaal in Nederland te openen. Veel nieuwe feiten dienden zich sindsdien niet aan, al wordt er constant gezocht naar nieuwe medewerkers in commerciële posities die Nederlands spreken.

Het Europese hoofdkantoor in Luxemburg staat op het punt om de Europese markt in klap stevig te betreden. Het aantal vacatures steeg tussen het najaar van 2011 en het voorjaar van 2012 met een factor vier. Momenteel zijn er in Luxemburg nog 120 posities vacant. Die staan nog los van de baanbehoeftes in landen waar Amazon al actief is, zoals Duitsland, Engeland en Frankrijk.

De opmars in nieuwe markt omvat niet enkel de verkoop van boeken en cd’s. De handel in digitale producten staat duidelijk op de routekaart. Uit verscheidene vacatures spreekt dat er aansluiting wordt gezocht met lokale producenten van digitale media. Consumenten kunnen die aankopen nuttigen via de Kindle en Kindle Fire. Laatstgenoemde komt nog deze zomer naar Europa.

Foto: Enrique Dans (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond