Deel dit artikel
-

Amazon zegt oneerlijk doelwit te zijn van Amerikaanse antitrustwet

Amazon verzet zich hevig tegen een Amerikaans wetsvoorstel dat techreuzen verbiedt om voorrang te geven aan hun eigen diensten.

De Senaat zou al deze maand over het wetsvoorstel kunnen stemmen. De maatregel passeerde al in januari de senaatscommissie voor justitie, ondanks het nodige lobbywerk van topmanagers als Apple, die ook tegen zijn.

Het wetsvoorstel heeft de steun gekregen van kleine bedrijfsverenigingen zoals de Main Street Alliance en Small Business Rising.

Amazon stelt in blogpost dat het wetsvoorstel een einde kan maken aan het enorme aanbod en lage prijzen en de belofte van snelle, gratis verzending via Amazon Prime, bijvoorbeeld wanneer ook andere logistieke partijen dan Amazon (of zijn onderaannemers) bestellingen mogen bezorgen.

Amazon investeerde de afgelopen 20 jaar meer dan 100 miljard dollar in fulfillmentcentra, sorteercentra, bezorgstations en een transportnetwerk inclusief vliegtuigen, vrachttrucks en bestelwagens.

Ook is de regulering gericht op één retailer, Amazon, vanwege de grens van de marktwaarde van ten minste 550 miljard dollar. Rivalen Walmart, Target en CVS ontsnappen de dans.

Amazon zal Walmart tegen 2024 passeren als de grootste retailer in de VS, met meer dan 294 miljard dollar omzet tussen 2021 en 2026. Tegen die tijd zal online goed zijn voor meer dan 30 procent van de omzet van Walmart.

Home Depot wordt de op drie na grootste retailer in de VS, met een marktaandeelstijging van 3,7 procent in 2021.

In 2021 waren de top vijf Amerikaanse retailers Walmart, Amazon, Kroger, Costco en The Home Depot.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond