Deel dit artikel
-

Amazon.nl begonnen met verzenden zonder doos

Amazon.nl is begonnen met het verzenden van producten zonder extra verzenddoos. De producten worden in de originele verpakking verzonden met daarop het adreslabel.

Het weglaten van de extra verzenddoos maakt zendingen kleiner en lichter, wat leidt tot minder uitstoot per pakket. Uiteindelijk is er in totaal minder karton om te recyclen.

Alle producten die op deze wijze worden verzonden hebben valtests doorstaan, zodat ze veilig bij de klant aankomen in hun originele productverpakking. De klant wordt hiervan op de hoogte gebracht tijdens het bestelproces.

Sinds 2015 heeft Amazon het gewicht van de verzendverpakking per zending met gemiddeld 41 procent verminderd en wereldwijd meer dan 2 miljoen ton verpakkingsmateriaal bespaard.

Amazon werkt intussen samen met merken zoals Procter & Gamble om verpakkingen te ontwerpen en te testen voor hun producten, waaronder Pampers, Swiffer en Ariel, zodat ze kunnen worden verzonden zonder dat er extra verpakkingsmateriaal nodig is.

Als extra verpakking nodig is, gebruikt Amazon machine learning algoritmes om slimme verpakkingskeuzes te maken, zodat de verpakking goed past in de verzenddoos en er zo min mogelijk extra materiaal gebruikt wordt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond