Deel dit artikel
-

Amazon.nl geeft Nederlandse startups een podium

Amazon.nl start vandaag met Amazon Launchpad: een programma dat het voor Nederlandse start-ups makkelijk moet maken om hun producten via de wereldwijde marktplaats te lanceren, te verkopen en te distribueren.

Volgens François Saugier, vicepresident van EU Seller Services bij Amazon, is Launchpad er voor de echte ondernemers. ‘Zij kunnen zich concentreren op wat zij het beste doen: gave producten ontwikkelen die het leven van klanten verbeteren.’

Voor de lancering op amazon.nl werkt Amazon Launchpad samen met crowdfundingsites, incubators, accelerators en durfkapitalisten om ‘fantastische producten van start-ups bij lokale klanten te krijgen’, zoals Amazon het formuleert.

Launch Pad gaat in Nederland van start met drie startups: Knops (oorbescherming),  Propeaq (actieve blauwlichtbrillen voor en nachtarbeiders) en LoafNest (bakken van ambachtelijk brood).

Deze starters krijgen uitgebreide ondersteuning tijdens het ‘onboarden’ met productpagina’s op maat en specifieke marketingtools, en ze kunnen gebruikmaken van Amazons fulfillment-netwerk en klantenservice.

Launchpad van amazon.nl bevat duizenden artikelen in vijf categorieën variërend van gezondheid en beauty, elektronica, wonen, baby en speelgoed tot en met eten en drinken.

De producten komen ook voor Amazon Prime in aanmerking en zijn in principe beschikbaar voor meer dan 150 miljoen Prime-leden.

Amazon biedt de startups verder allerlei diensten aan: branding met behulp van foto’s en video’s, klantbereik via diverse marketingtools zoals merchandised placements en gepersonaliseerde aanbevelingen en fulfillment en klantenservice.

De eerste startups zullen zich presenteren tijdens Amazon Prime Day op 13 en 14 oktober.

Op de foto: Amazon presentatie rond Launchpad

Deel dit bericht

1 Reactie

Remco

Amazon en makkelijk gaat niet samen in één zin.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond