Deel dit artikel
-

Amazons Europese vacaturesbestand verviervoudigd

Amazon.com zoekt voor het Europese hoofdkantoor in Luxemburg 129 nieuwe collega’s. Dat zijn er vier keer meer dan begin december. Er worden ook meer Nederlandstalige medewerkers gezocht.

De Amerikaanse Internetwinkel Van Sinkel investeert fors om zijn Europese infrastructuur op te bouwen. Het gaat daarbij in verkoopactiviteiten in verscheidene Europese landen alsmede de Web Services, de rap groeiende technische achterkant waar bedrijven als Dropbox, Wakoopa en Twitter op draaien.

De vacaturesite van Amazon laat zien, dat het Europese hoofdkantoor met een factor steeds sneller moet groeien. Begin december waren daar 35 vacatures. Vandaag zijn dat er 129. In de maand maart alleen kwam er zestig nieuwe posities vacant.

De nieuwe Luxemburgse banen staan los van de activiteiten die Amazon elders in Europa ontplooit. Elders in de vacaturerubriek staan ook nog oproepjes voor medewerkers in Duitsland, Engeland, Frankrijk Ierland en Italië. In die landen heeft Amazon al lokale winkels.

Het lijkt ook maar een kwestie van tijd voordat Amazon een site opent voor de Nederlandse markt. Vier maanden geleden zocht bedrijf nog één verkoopmedewerker die Nederland spreekt. Nu zijn dat er vier. Twee dateren van januari 2012. De jongste twee vacatures verschenen drie weken geleden.

Over de mogelijke Nederlandse plannen van Amazon zijn amper details bekend. Verscheidene bronnen meldden Emerce in de afgelopen maanden dat ze zijdelings indicaties krijgen dat Nederland ‘een vinkje op de roadmap’ is.

Foto: Mike Seyfang (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Ronald Egas

De 3 sales representative vacatures zijn voor cloud services van Amazon, heeft dus weinig met een Nederlandse versie van Amazon als retailer te maken

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond