Deel dit artikel
-

Amazons Prime Air eindelijk van start in VS

Het plaatsje Lockeford, Californië mag als eerste locatie in de VS gebruik gaan maken van drone-bezorging van Amazons Prime Air.

Amazon werkt samen met de luchtvaarttoezichthouder FAA aan de benodigde vergunning. De bedoeling is om voor het einde van het jaar te beginnen, zij het voor een beperkt aantal klanten. Zij ontvangen bestellingen binnen een uur.

De drone maakt gebruik van speciale technologie om obstakels te ontwijken. Zodra de drone laag genoeg is, zal hij het pakket loslaten en wegvliegen.

Lockeford telt amper 3500 inwoners en is gelegen op ongeveer een half uur van Stockton. Het is ook de thuisbasis van luchtvaartpionier Weldon B. Cooke.

Amazon heeft in de VS maar weinig droneconcurrenten. De belangrijkste is Wing, eigendom van Alphabet. Eerder dit jaar kondigde Walmart plannen aan om zijn DroneUp-bezorgnetwerk tegen het einde van dit jaar uit te breiden naar 34 locaties. Het gaat om 4 miljoen huishoudens in zes staten: Arizona, Arkansas, Florida, Texas, Utah en Virginia. Artikelen als luiers en hotdogbroodjes konden in slechts 30 minuten worden geleverd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond