Deel dit artikel
-

‘Ambachtelijke marktplaats’ Dawanda opent in Nederland

Volgend weekend gaat Dawanda, de Europese variant van Etsy, van start in Nederland. De opening maakt deel uit van een internationaliseringsslag in de ons omringende landen.

Na Duitsland, Engeland en Franrijk is Nederland aan de beurt voor een filiaal van Dawanda. De site draait al even in besloten beta, maar Sign.nl weet dat marktplaats voor ambachtslui en creatievelingen volgende week zondag officieel de deur opent.

Voor de creatievelingen is Dawanda een soort gespecialiseerde eBay of Marktplaats. Zonder dat ze grote investeringen in e-commercepakketten hoeven te doen, kunnen ze een verkopersaccount bij het Duitse bedrijf openen. Voor de consument lijkt de site een digitale bazaar, een winkelplek om te worden verrast, met zaken als zelfgemaakte accessoires, kleding, tassen, speelgoed en andere artikelen om personen en omgevingen te decoreren.

Liefhebbers van dit soort zelfgemaakte items wenden zich nu nog veelal tot Etsy.com. Dat is de zeven jaar oude Amerikaanse tegenhanger uit New York. De Europese tegenhanger kan Europese culturen en designgedachtes voor een groter publiek toegankelijk maken.

Dawanda werd in december 2006 opgericht in Berlijn. Het bedrijf verwierf rond de tien miljoen euro aan groeigeld. De laatste financieringsronde was in april dit jaar. Tot de investeerders behoren Team Europe, European Founders Fund, Point Nine Capital, Holtzbrinck Ventures, Insight Venture Partners en Vorwerk Ventures.

Foto: anastassia (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond